''Van Zelf Sprekend'' Reacties van (ex-)cliënten
''Van Zelf Sprekend''


Psychosociale Therapie

Na individuele sessies:


Vrouw (45-50 jaar), na 4 sessies (in het kader van een opleiding, in totaal 8 uur):

“Betty en ik ‘klikten’ eigenlijk al vanaf het eerste moment aan de telefoon. Ik waardeer vooral haar pragmatische aanpak en heb veel gehad aan haar feedback.”

Vrouw (50-55 jaar), na 3 sessies (in het kader van een opleiding, in totaal 5 uur):

“In het kader van leertherapie was het goed te ervaren dat “kort maar krachtig werk” kon, omdat ik dat wilde en Betty daarvoor open stond. Voor mij was het een kennismaking met Innerlijk Kind-werk. Ik heb de therapie bij Betty als prettig en mooi ervaren.”

Vrouw (45-50 jaar), na 4 jaar:

“Betty was mijn steun en toeverlaat in moeilijke tijden. Met twee luisterende oren en helder inzicht kon ze de hobbels op het pad tot hapklare brokken reduceren, zodat ik er zelf mee verder kon.”

Vrouw (35-40 jaar), na 5 jaar:

“De therapie heeft mij heel goed geholpen, met name omdat Betty de tijd neemt, goed luistert en altijd klaar staat. Het heeft mij veel opgeleverd, meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.”

Man (45-50 jaar), na 2 jaar:

“Betty is een zeer betrokken vrouw die je met liefde en aandacht begeleidt op de weg naar herstel. Je hebt in eerste instantie het gevoel dat je erg vrij wordt gelaten en toch zet je duidelijke stappen in de richting die je op wilt, dankzij haar zorgzame en duidelijke begeleiding. Compleet met een bakkie koffie en een koekje voelden haar sessies als een traktatie.
Bedankt Betty, je bent één van de weinige therapeuten waar ik wat aan heb gehad. Heb het gevoel een fase verder te zijn.”

Man (50-55 jaar), na 21 sessies:

“Ik bevond me in een diep dal na een verbroken langdurige relatie. Tijdens de sessies kwamen de nodige emoties naar boven.
Betty heeft me inzicht gegeven hoe je als mens in elkaar steekt en heeft me geleerd om meer na te denken over mezelf.
Ik zie de toekomst met meer vertrouwen tegemoet.”

Man (30-35 jaar), na 6 sessies (in het kader van een opleiding):

“Ik voelde me begrepen. Ondertussen ben ik bezig om mijn uiteindelijke doel te behalen en dat is een proces op zichzelf. Betty heeft me een duw in de goede richting gegeven om dat doel in beweging te krijgen. Het was fijn.”

Man (45-50 jaar), na 7 sessies:

“Psychologie hoeft niet verkeerd te zijn. Het kan ook helpend ondersteunen. Het geeft ruimte om je gevoelens te ordenen en in mijn geloofsovertuiging hielp het mij voort. Betty staat ook open voor mijn inzicht in het geloof, dus voelde het niet als een bedreiging maar als professionele hulp. Ik spreek de wens uit dat zij dit zal blijven doen.”

Vrouw (60-65 jaar), na 4 sessies:

“Het heeft mij goed gedaan en ik kijk nu toch met andere ogen naar de problemen.”

Vrouw (50-55 jaar), na 12 sessies:

“Ik ben naar Betty gegaan in een hectische periode waardoor ik behoorlijk onzeker van mezelf werd en tegen overspannen aan zat.
Door het praten met Betty heb ik mijn grenzen weten te bepalen en weet dat het wel goed is, mag ook weer aan mijn eigen behoefte toegeven.
Ik heb onze gesprekken als prettig ervaren en ze hebben mij zeker steun gegeven.”

Man (55-60 jaar), na 9 sessies:

“Je hebt me door mijn depressie heen geholpen en mijn geloof in mezelf weer laten her-ontdekken. Het heeft me heel goed geholpen en dat was ik toen ik bij je kwam geheel kwijt geraakt.”
“Je bent een goed luisterend oor en geeft ruimte en rust aan de problemen.”
“Ik voel me weer loyaal aan mezelf!”

Na relatiesessies:


Man en vrouw (40-50 jaar), na 8 relatiesessies:

“We kwamen bij Betty met verschillende doelen: bij elkaar blijven en op een goede manier uit elkaar gaan. Hoewel deze doelen onverenigbaar zijn, hebben we allebei voldoende handvatten gekregen om op een goede manier in gesprek met elkaar te blijven. Meer inzicht in elkaars achtergronden heeft hieraan sterk bijgedragen.”

Vrouw (35-40 jaar), na 9 relatiesessies:

“Het moment dat we samen besloten om hulp te zoeken om onze relatie te verbeteren, heeft voor mij al rust gegeven. We weten dat we van elkaar houden en samen verder willen. Ik denk dat therapie níet een karaktereigenschap kan veranderen.”

Man en vrouw (30-40 jaar), na 4 relatiesessies:

“We zijn een stuk rustiger samen, kunnen 'discussie of ruzie' uitstellen tot een geschikter moment en zijn nu in staat om uit te leggen vanuit welke positie we iets ervaren en dus ook reageren. Dit maakt het voor de ander een stuk begrijpelijker. [...] Onze basis is nu veel steviger.”

Copyright © 2024 Betty Eisma Individuele therapie - Relatietherapie - Dementie
Wanneer - Doel - Hoezo - Visie - Werkwijzen - Wie
Contact en Route - Tarieven - Reacties - Links